top of page
  • Jan

Yön pimeydessä


Kuva: Unsplash

Tiedätkö yön pimeät hetket? Ne, joihin mahtuu surua, kipua, huolia ja murheita. Ne ovat tärkeitä, vaikka moni meistä tahtoisi vaihtaa ne pois.

Yön hiljaisina hetkinä kipu tuntuu raastavalta. Ilman sitä tuntemusta ei kuitenkaan synny selviytymisen ja voimaantumisen kokemuksia.

Haluan lohduttaa sinua, joka pyörit vuoteessa ja tuskailet aamun asti. Haluan kertoa sinulle, että vaikka kipu tuntuu hetkittäin sietämättömältä, niin parempia hetkiä on tulossa.

Lukemattomina yön hetkinä syntyy sisuuntumista. Päätöksiä siitä, että huomenna asiat muuttuvat, tulevat paremmiksi tai loksahtavat paikoilleen.

Kun mietit valvottuja öitäsi taaksepäin, tunnistat ensin huolet ja murheet. Sitten huomaat, että valvotut tunnit ovat osa tarinaasi, elämääsi ja toipumistasi.

Ymmärrät, että olet selvinnyt monesta mahdottomalta tuntuneesta tilanteesta. Se on vaatinut aikaa, voimia ja asioiden läpikäymistä. Uuvuttavaan valvomiseen käytetty aika ei ole siksi mennyt hukkaan.

Haluan kertoa sinulle yhden salaisuuden. MS-hoitajatkin valvovat joskus öitään, vapaalla tai työvuorossa. He miettivät päänsä puhki, miten auttaa potilaitaan parhaan taitonsa mukaan.

Mielenkiintoisen MS-taudin opiskelu, tutkiminen ja kehittäminen jäävät usein hoitajalta kuin varkain yön pikkutunneille. Parhaimmat ideat hoitotyöhön tai potilaan tapaamiseen tulevat usein silloin kun ympärillä on rauhallista.

Valvotpa öitäsi mistä syystä tahansa, niin sinua lohduttanee tieto, ettet ole yksin. Parhaat vointia parantavat oivallukset kun syntyvät usein yön pimeydessä.

Voisitko jakaa parhaimmat yöaikaan oivaltamasi vinkit MS-taudin hoitoon meidän muiden kanssa?

Jan Holmberg on sairaanhoitaja (YAMK), tietokirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän on terveydenhuollon monitoimimies, jonka ideat syntyvät pienistä asioista ja päätyvät usein elämää syleileviksi blogipostauksiksi. Jan on blogin vakituinen kirjoittaja, joka pyrkii hurmaamaan lukijat kirjailijan tinkimättömyydellä, psykiatrisen sairaanhoitajan avarakatseisuudella ja kouluttajan innolla. Voit seurata Jania myös Instagramissa ja Twitterissä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page