top of page
  • Elämässä.

Hyvän joulun resepti MS-hoitajilleHyvän mielen joulu syntyy ajan antamisesta itselle ja läheisille. Joulurauha laskeutuu kotiin, kun lahjat annetaan sydämestä, eikä täydellistä joulua mitata muiden kuin juhlijoiden odotuksilla. Hektisen hoitotyön vastapainoksi MS-hoitaja voi koettaa tavoitella jouluntaikaa vaikkapa alla olevalla hauskalla reseptillä.


Resepti


200 g suklaata


1 rkl armollisuutta


14 dl glögiä


1 prk kärsivällisyyttä


3 kpl hyvää joululeffaa


5 kpl päivänokosia


100 kpl piparkakkuja


hyppysellinen joulumieltä


ripaus jouluntaikaa


  1. Otetaan ensin esiin suklaa ja glögi. Asettaudutaan sohvannurkkaan, kääriydytään huopaan ja nautitaan ensimmäinen joululeffa hyvässä seurassa. Syö lisäksi piparkukkuja.

  2. Yhdistä joulukoristelu, kärsivällisyys ja lisää hyppysellinen joulumieltä.

  3. Mieti joulun ruuat ja vieraslistaa lämmöllä piparkakkuja mutustellen. Lisää ruokalusikallinen armollisuutta ja anna ajatustesi maustua useampi tunti tai yön yli.

  4. Voit myös välillä käydä happihyppelyllä ja unohtaa joulukiireet. Vältä ajattelemasta hoitotyötä, äläkä ainakaan siivoa kaappeja. Voit ottaa taskuun mukaan muutaman piparkakun.

  5. Sekoita päivänokosia sopivassa suhteessa jouluntaikaan ja ripottele niistä syntyvä joulurauha kotisi jokaiseen nurkkaan.

  6. Nappaa valitsemasi joulukirja, laita rentouttava musiikki taustalle soimaan ja syö piparkakkuja.

  7. Kääri lahjat aattona ja asettele ne kuusen alle, sytytä kynttilät ja nauti joulun tunnelmasta. Kokoa läheiset saman pöydän ääreen ja nauti joulureseptin onnistumisesta.


Iloista ja rauhallista joulun odotusta!


Jan Holmberg on sairaanhoitaja (YAMK), tietokirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän on terveydenhuollon monitoimimies, jonka ideat syntyvät pienistä asioista ja päätyvät usein elämää syleileviksi blogipostauksiksi. Jan on blogin vakituinen kirjoittaja, joka pyrkii hurmaamaan lukijat kirjailijan tinkimättömyydellä, psykiatrisen sairaanhoitajan avarakatseisuudella ja kouluttajan innolla.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page