top of page
  • Elämässä.

MS-hoitajat tekevät sujuvaa yhteistyötä MS-neuvolan kanssaMS-neuvolat ovat olleet jo vuosikymmenten ajan ratkaiseva tuki monelle MS-potilaalle. Yhteistyö MS-hoitajien kanssa sairastavan ja hänen läheistensä parhaaksi on ollut mutkatonta. Toiminta onkin saanut asiakkailta paljon kiitosta, eikä suotta.


MS-neuvola on erikoistunut tarjoamaan kokonaisvaltaista apua ja tukea MS-potilaille ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville. Esimerkiksi ensi vuonna 50 vuotta täyttävän Turun MS-neuvolan moniammatillinen tiimi koostuu neurologian erikoislääkäristä, fysioterapeutista ja sosionomista. He tekevät yhdessä MS-tautia sairastavan kanssa räätälöidyn kuntoutussuunnitelman.


Tiedon sanotaan olevan valtaa. Siksi neuvola auttaa MS-tautia sairastavaa ja hänen läheisiään ymmärtämään paremmin sairauden luonteen, oireet ja hoitovaihtoehdot. Kuten nimikin sanoo, niin MS-neuvolasta saa neuvoja ja ohjausta arkipäiväisiin haasteisiin, jotka liittyvät muun muassa toimintakykyyn, kuntoutusvaihtoehtoihin ja omahoitoon.


Mikä sitten on asiakkaiden kokemusten mukaan MS-neuvolan tärkein hyöty? Käynnillä keskustellaan ja kuunnellaan aidosti sekä suunnitellaan yhdessä tulevaa. Suuri käytännön apu on esimerkiksi kertakäynnillä tehtävät lausunnot, lomakkeet, lähetteet ja apuvälinesuositukset. Pitkäaikaisen ja etenevän sairauden hoitoon kun voi kuulua yllättävän paljon muistettavia ja tunteita herättäviä asioita.


MS-neuvolan perustamisesta saakka MS-hoitajat ovat ottaneet sen kuin omakseen. Hoitajien tärkeä tehtävä on kertoa potilaille neuvolan tarjoamista mahdollisuuksista ja kannustaa heitä käyttämään palvelua. Hoitajat ovat myös työskennelleet osana neuvolan moniammatillista tiimiä ja hyötyvät työssään tehdyistä arvioista ja suunnitelmista.


Yhteistyö MS-hoitajien ja MS-neuvolan välillä on osoittanut hyvin havaitun asian todeksi. Hoitajat, neuvolan muut ammattilaiset ja asiakas tuovat yhdessä näkökulmia ja osaamistaan hoito- ja kuntoutusprosessiin, mikä rikastuttaa MS-tautia sairastavan saamaa tukea.


Turussa toive on, että yhteistyö MS-hoitajien ja MS-neuvolan välillä jatkuu yhtä mutkattomana ja hedelmällisenä kuin tähänkin asti. MS-potilaiden tarpeet ja odotukset hoitojärjestelmää kohtaan kasvavat. Yhdessä voimme varmistaa, että jokainen saisi tulevaisuudessakin tarvitsemansa tuen ja avun.


P.S. Lisätietoa Turun MS-Neuvolan toiminnasta saat klikkaamalla tätä verkkosivua tai katsomalla esittelyvideon. Löydät niiden avulla tietoa neuvolan palveluista, asiantuntijoista ja ajanvarauksesta.


Jan Holmberg on sairaanhoitaja (YAMK), tietokirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän on terveydenhuollon monitoimimies, jonka ideat syntyvät pienistä asioista ja päätyvät usein elämää syleileviksi blogipostauksiksi. Jan on blogin vakituinen kirjoittaja, joka pyrkii hurmaamaan lukijat kirjailijan tinkimättömyydellä, psykiatrisen sairaanhoitajan avarakatseisuudella ja kouluttajan innolla.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page