top of page
  • Minna

Muista, olet tärkeä!


Meillä on elämässämme sloganeita, voimaa tuovia sanoja tai lausahduksia, keinoja, joiden avulla hymyilemme, voimaannumme, saamme saappaamme irti savesta.

Yhdistyksemme (www.ms-hoitajat.net) sloganit ovat: Olet tärkeä. (You are a star), Sydän mukana ja Minä välitän (I CARe). Ne kuvastavat sitä kaikkea, mitä me yhdistyksenä ja yhdistyksen jäseninä yksilöinä haluamme olla, mitä haluamme tarjota ympärillemme ja miten hoidamme jokapäiväisen työmme. Sydämellä. Aidosti välittäen. Ja kun näitä oikein pohtii, voi huomata, että ne sopivat myös erinomaisesti MS-tautia sairastaviin, hoitajiemme asiakkaisiin ja potilaisiin, heidän läheisiinsä – oikeastaan keneen tahansa! Ne ovat varsin lempeät sloganit, ja ajoittain jokaisen meistä olisikin hyvä muistuttaa itseämme siitä, että me olemme tärkeitä. Juuri sellaisina kuin olemme, ihan sen näköisinä kuin olemme, terveinä ja sairaina päivinä. Niinäkin hetkinä, kun saappaat ovat savessa.

Meillä voi olla myös esineitä, välineitä tai muuta materiaa, jotka muistuttavat meitä siitä, että olemme tärkeitä ja touhuamme sydän mukana. Jollekin se voi olla runokirja, toiselle muki, kolmannelle koru. Ne tuovat hyvää oloa, lohdutusta ja tuttuutta hankalinakin hetkinä, eikö? Eräänä päivänä ystäväni postasi Facebook-seinälleen kuvan kauniista korusta, jonka oli piirtänyt hänen tyttärensä ja toteuttanut Tiia Arkko Pajalta. Ihastuin sekunnissa ja olin myyty seuraavassa hetkessä. Tuollainen jos jokin olisi täydellinen slogan-esine. Heti seuraavassa hetkessä olin Pajan verkkosivuilla. Siellä näin useita vastaavanlaisia täydellisiä slogan-esineitä (kuten Love Letter- rannekoru!). Tämän minä haluan. Korun, joka solmitaan silkkilangalla ranteeseen, jossa se kulkee mukana kaikkialle.

”Paja on kolmen korumuotoilijan yhteinen kauppa ja työhuone. Teemme koruja sydämen palosta ja suurella ylpeydellä käsityöläisyydestämme. Paja valmistaa kotimaisia koruja taiten, koruissa näkyy tunne tai tunnelma, ne ovat yksilöllisiä ja herkkiä. Näissä koruissa ilmentyy jokin hentoinen taika, onni, ilo ja valon vilkahdus. Sellainen olisi täydellinen voimaesine. Koru ilmentää kantajansa persoonallisuutta, kulkee ikään kuin huomaamatta mukana. Ja kun sitä vaivihkaa herkkinä hetkinä vilkaisee, voi huomata hymyilevänsä. Voi huomata myös pukeutuvansa yhä uudelleen samoihin koruihin. Silloin koru on antanut jotain enemmän kantajalleen. Kauneutta ja iloa, pieniä arkisia voimahetkiä.” (Tiia Arkko)

Muista siis, olet tärkeä. Vuoden jokaisena päivänä ja juuri sellaisena kuin olet. Olet tärkeä auttajana, avun saajana, hoitajana, hoidettavana, ystävänä, puolisona, naisena ja miehenä…ja siltä varalta, ettet tätä muistaisi, osallistuthan arvontaamme, jossa kommentoimalla tähän blogitekstiin voit saada itsellesi Love Letter – rannekorun tähdellä muistuttamaan tästä tärkeästä seikasta. Kommenttikenttään toivomme mainintaa siitä, mikä olisi sinusta täydellisin voimaesine arkeesi Paja Designin valikoimista? Valikoimaan pääset tästä. Mainitse myös, minkä värisellä silkkinauhalla toivoisit korun, jos voitat sen! Värivaihtoehdot ovat: musta, harmaa, koralli, vaaleansininen ja vihreä.

Arvontaan voi osallistua 18.-22.2.17. Arvonta suoritetaan keskiviikkona 23.2. Voittaja ilmoitetaan blogissa, jonka jälkeen pyydämme yksityisesti voittajan yhteystietoja. Arvonnan suorittaa Suomen MS-hoitajat ry ja siihen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset henkilöt. Arvontaan osallistumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Palkinnon on lahjoittanut yhdistykselle Tiia Arkko, Paja Designilta.

Minna

Minna Salakari on Suomen MS-hoitajat ry:n projekti- ja koulutusvastaava ja yhdistyksen varapuheenjohtaja. Hän on myös utelias ja ihmettelevä, uudesta innostuva, pikkutarkka seikkailija, jolla on sydän vahvasti mukana ja silmät auki elämälle. Minna on blogin pirteä, vakituinen piipahtaja, joka kirjoittaa tunnelmista, havainnoista, ilosta, onnesta ja arkisista oivalluksista.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page