top of page
  • Jan

Kuuntele sydämesi ääntä


Sinulla on sydän, jota MS-tauti ei voi viedä. Se sykkii elämää ja unelmia, jotka vain sinä omistat.

Tapahtui matkalla MS-taudin kanssa mitä tahansa, luota aina sydämesi ääneen. Kuuntele sitä ja kätke siihen kannustavat sanat, onnistumiset ja tunne rakastavista ihmisistä ympärilläsi.

Puhu hyvää ihmisten selän takana. Puhu siitä, miten sydämellinen ja lämmin ihminen oli. Miten rakastettava, ihana ja ainutlaatuinen meistä jokainen on. Sellaista ihmistä – jolla on sydän paikallaan – muistetaan aina lämmöllä.

Kun sydän on pakahtua onnesta ja sydämelliset tunteet läikähtävät, jaa tunteet muiden kanssa. Hyvä olo, rakkaus tai halaus eivät rasita, vaan saavat sydämen voimaan hyvin. Joku voi olla sinulle kateellinen, mutta suurin osa ihmisistä saa sinusta energiaa, toivoa ja iloa päiväänsä.

Ja kyllä. Vaatii rohkeutta elää sydämellään ensin. Paljastaa värisevä sielunsa, pelkonsa ja joskus pahuutensakin. Antaa tunteiden tulla ja mennä maailmassa, joka arvostaa usein juuri kylmää järkeä ja ulkoista täydellisyyttä.

Mitä synkemmäksi elämä joskus menee, sitä tarkemmin sydäntä ja sisäistä voimaa kannattaa ratkaisuissaan kuunnella. Se kun on vastaisku stressille, lohduttomuudelle ja auttaa näkemään vaikeuksien yli. Kuinka usein oletkaan ajatellut järkesi sanovan toista, mutta…

Kuuntele siis sydämesi ääntä.

Jan Holmberg on sairaanhoitaja (YAMK), tietokirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän on terveydenhuollon monitoimimies, jonka ideat syntyvät pienistä asioista ja päätyvät usein elämää syleileviksi blogipostauksiksi. Jan on blogin vakituinen kirjoittaja, joka pyrkii hurmaamaan lukijat kirjailijan tinkimättömyydellä, psykiatrisen sairaanhoitajan avarakatseisuudella ja kouluttajan innolla. Voit seurata Jania myös Instagramissa ja Twitterissä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page