top of page
  • Elämässä.

Erikoinen joulu


Näin Instagramissa videon, missä Aira Samulinilta kysyttiin, mikä on erikoisin tai oudoin joulu minkä hän muistaa. Hän vastasi, että silloin, kun oli talvisota ja hänkin on perheineen joutunut pois kodistaan ja jouluaattona olivat matkalla vaan jonnekin. Turvaan. Samaan hengenvetoon hän totesi, että nuoremmille ihmisille tämä joulu tulee olemaan erikoinen, outo ja poikkeuksellinen.Vuonna 2020 on myös edessä erikoinen joulu, poikkeuksellinen joulu. Voi tuntua ahdistavalta ja kurjalta, kun kaikkia perinteitä ei voikaan tänä jouluna toteuttaa ja juhlaa täytyy viettää pienellä porukalla. Nyt on kuitenkin syytä jäädä kotiin, juhlia ydinperheen kesken.


Mitä jos se olisikin ihanaa eikä kurjaa? Joitakin vuosia sitten alkoi olla trendikästä downshiftata, hypätä pois oravanpyörästä vaikkapa vuodeksi, unohtaa ruuhkavuodet ja olla vaan. Jospa tänä jouluna tehtäisiin samoin, sitä voisi kutsua mini-downshiftaamiseksi. Vaikka jouluna on minustakin ihanaa nähdä sukulaisia ja viettää rauhassa aikaa yhdessä, niin pieni introvertti sisälläni on onnellinen, että tänä jouluna voi oikein luvan kanssa olla vaan kotona, oman perheen kesken. Kukaan ei vaadi menemään joulurauhanjulistukseen, isomummun luo riisipuurolle, viemään haudoille kynttilöitä, kiiruhtamaan laittamaan joulupöytää valmiiksi.


Tässä omat vinkkini erikoisjoulun viettoon:


1. Valitse yksi pääpäivä, juhlapäivä joulunpyhistä, jolloin kaikki pukeudutte vähän paremmin ja syötte juhlallisesti kynttilänvalossa, taustalla soi joululaulut hiljaa. Juhlapöytään voi halutessaan kutsua perhettä ja sukulaisia etäyhteydellä.


2. Pyydä joulupukilta perheelle yhteiseksi lahjaksi joku lautapeli ja pitäkää kunnon kisailut. Uuden lautapelin myötä usein innostuu pelaamaan vanhojakin ja aattoilta voikin olla kaikkien aikojen pelipäivä.


3. Syö ja juo hyvin. Suklaata, aurajuustoa piparin päällä, lempikarkkeja, kinkkua ja laatikoita, viiniä, glögiä…mikä ikinä onkaan juuri sinun herkkusi. Ja vaikka se ei olisi mitään jouluun liittyvää, ei sekään haittaa. Jos teidän perheessä jouluun sopii paremmin hampparibuffet, niin miksipä ei toteuttaisi vaikka sitä!


4. Rentoudu. Lue kirjaa, katso elokuvia, joogaa, nuku päikkäreitä, istu niin pitkään aamupalapöydässä kuin huvittaa. Mikä ikinä juuri sinua rentouttaa.


5. Tee haavekartta ensi vuodelle. Nyt, kun maailmantilanne on pakottanut meidät elämään varsin rajoitetusti, mieti mitä ehdottomasti haluaisit tehdä ensi vuonna. Toivon mukaan tilanne normalisoituu ja pääsemme taas takaisin tavallisempaan arkeen. Toteuttamaan haaveita.


6. NAUTI! Jos mikään vinkeistäni ei osu juuri sinulle, se ei haittaa. Muista nauttia joulustasi, oli se sitten minkälainen tahansa.


Toivon mukaan jouluna 2021 voimme muistella tätä joulua ja todeta, että tulipahan koettua.

Lähetän kaikille sylintäydeltä lämpöisiä jouluntoivotuksia ja tsemppiä! Yhdessä kun taistelemme tämän (korona)taistelun, niin seuraava joulu tulee olemaan jälleen erilainen.


Ensi vuoteen.


Heidi A.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page