top of page
  • Elämässä.

Hyvinvoinnin joulukalenteri



Joulukuu lähenee loppuaan ja pian saa asettua joululomalle. Marketit ovat pullollaan erilaisia joulukalentereita, ja monet ovat varmasti löytäneet omat suosikkinsa. Luukkuja onkin saatu avattua jo aika mukavalla tahdilla. On ollut kiva muistella lapsuuden joulukalentereita. Äidillä oli tapana rakentaa keittiöön itse tehty joulukalenteri ohuesta köysinarusta, johon oli pyykkipojilla kiinnitetty eri värisiä paperipusseja.


Suuri suosikki oli myös isovanhemmilta saatu, muutamanakin jouluna myynnissä ollut joulupukkilelukalenteri. Joulupukin haaroista roikkui naru, jota vetämällä joulupukin ilmettä ja kehon liikkeitä pystyi muuttamaan. Leluissa oli pieni reikä, minkä ansioista pujotin lelut ohueen naruun, jolloin jouluaaton iloksi oli leluista muodostunut kaulakoru. Huisin hauska.


Tänä vuonna puskaradiot ovat kuiskineet, että yhdeksi markkinoiden suureksi hittituotteeksi, erilaisten kosmetiikkakalentereiden rinnalle, on kirinyt puurokalenteri. Käsittääkseni jokaisesta luukusta paljastuu erimakuisia puurohiutaleita. Tuote pääsi loppumaan monen marketin hyllyltä jo heti sen ilmaannuttua.


Olen itse kehitellyt tänä vuonna itselleni ja perheelleni hyvinvoinnin joulukalenteria. Hyvinvoinnin joulukalenteri lähtee sillä ajatuksella liikkeelle, että jokaisena päivänä on tavoitteena varata itselle aika, jolloin keskittyy itseensä ja perheeseensä jotain mukavaa tehden ja puuhastellen. Joulukalenteri on muodostunut minulle aika tärkeäksi, joten olen miettinyt, voisiko hyvinvoinnin tekoja jatkaa myös joulun jälkeen. Tässä sinulle blogin lukija joulun odotuksen iloksi avattavaksi muutama hyvinvoinnin luukku, jota voit mahdollisuuksien mukaan tuunata ja viilata vielä enemmän omannäköiseksi.


Luukku 16

Tänään olet ansainnut mukavan teehetken ihan yksiksesi tai jonkun läheisen seurassa. Tämä ei ole mikään ihan tavallinen teehetki, vaan pyri virittäytymään tunnelmaan kaikkia aisteja hyödyntäen. Voit halutessasi käydä hakemassa kaupasta teehetkeä varten jotain hieman erikoisempaa teetä. Tunnelma on teehetkessä tärkeä, joten voit kattaa pöydän kauniiksi, himmentää valaistusta ja juoda teetä kauniista, erikoishetkiin tarkoitetuista astioista. Teehetkeen kuuluu tietysti jotain ihanaa pientä purtavaa.


Luukku 17

Tästä hyvinvoinnin luukusta paljastuu luontohetki omalla kotisohvalla toteutettuna. Varmista, että ympäristö, jossa teet harjoitetta on mahdollisimman rauhallinen, tunnelmaa jälleen unohtamatta. Luontohetkeä varten voit valmistautua hakemalla youtubesta rauhallista luontoaiheista musiikkia. Voit myös tehdä luontohetkeä täydessä hiljaisuudessa, istuen tai maaten.


Ennen luontohetkeä on tärkeää, että saat rauhoitettua itsesi. Joskus se voi vaatia kävelyä, suihkussa käymistä tai jotain muuta. Tämän jälkeen voit hetkeksi keskittyä omaan hengitykseen seuraamiseen. Voit sulkea kevyesti silmäsi. Sopivan rauhoittumisen myötä voit antaa mielesi kuljettaa itsesi jonkun ihan luontokohteen äärelle, johon mieli haluaa tänään suunnata. Anna mielesi vaellella Lapin tuntureiden maisemissa tai jossakin muualla, jossa koet olosi turvalliseksi.


Toivon, että muutamat hyvinvoinnin luukut voisivat inspiroida sinua tekemään pieniä hyvinvoinnin tekoja myös muinakin päivänä, ennen joulua ja joulun jälkeen. Toivotan kaikille tämän blogikirjoituksen myötä oikein hyvää joulua.


Pitäkäähän itsestänne ja läheisistänne huolta!


Terkuin Heidi


Heidi Joutsiniemi on psykologi, kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti, ja ennen kaikkea kahden teini-ikäisen äiti. Heidi toimii ammatinharjoittajana sekä aikuisten että lapsiperheiden kuntoutuksessa. Kirjoituksissaan hän kuljettelee lukijoita mukana kuntoutuspsykologin arjessa. Heidi tavoittelee kirjoituksissaan arjessa läsnäolon voimaa, yhdessä iloitsemista, ihmettelyä ja toivon kipinää.





Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page