top of page
  • Elämässä.

Ihan tavallista arkea
Minulla on tapana rakennella aina näin vuoden vaihtuessa unelmakartta itselleni. Olen huomannut, että se auttaa suuntaamaan kohti tavoitteita. Teen unelmakartasta niin kauniin, että sitä kehtaa katsella, kehystän ja pidän näkyvillä sellaisella paikalla, josta näen sen päivittäin. Alitajunta hoitaa loput – työskentelen huomaamattani siten, että saavutan sen, mistä unelmoin.


Unelmakartan tekeminen on helppoa. Siihen ei tarvita muuta kuin oma avointa mieltä, sakset, vanhoja aikakauslehtiä, liimaa ja jonkinlainen pohjapaperi tai pahvi, jolle kartan voi tehdä.


Ennen lehtien selailua kannattaa hetki käyttää ajatuksia siihen, mistä unelmoi. Unelmat saavat liidellä pilvissä ja olla täysin utopistisia tai ne voivat liittyä konkreettisiin juttuihin tai olla hyvinkin arkisia asioita. Ihan, miltä itsestä tuntuu. Juurikin se oma sisäinen tunne ja tunnelma on tärkeintä löytää, ei kenenkään muun.


Olen tehnyt unelmakartan jo niin monena vuonna, että sitä voi kutsua perinteeksi.

Huomaan työstäväni kartan tekoa pitkään. Mistä nyt unelmoin? Minkä tänä vuonna haluaisin vihdoin toteutuvan? Mikä nyt on erityisen ajankohtaista ja tärkeää saavuttaa?


Toissapäivänä kävin kirpputorilla ja hankin nipun vanhoja aikakauslehtiä. Valitsin intuitiivisesti kansikuvien ja kannen otsikoiden perusteella kahdeksan lehteä neljällä eurolla. Kipitin ne kainalossa kotiin, keitin kahvit, etsin sakset ja istahdin keittiön pöydän ääreen lehtiä selaamaan ja leikkelemään.


Pinkkiä, metsänvihreää, ruusuja, persikkaa, kukkia, pehmeitä materiaaleja, mosaiikkia, turkoosia… ”karheaa leikkisyyttä”, ”hyvä fiilis”, ”yleistä hyvinvointia”, ”täyttä elämää”, ”tavallinen tiistai on ilon päivä”… Sieltä alkoi hahmottua tunnelmia ja toiveita, joihin mieleni minua haluaa viedä.


Huomaan kaipaavani rauhaa ja lepoa, ihan tavallista ja rutiininomaista arkea. Siitä unelmoin.

Unelmoin, että saisimme perheenä elää terveinä ja arki sujuisi ilman sen suurempia muutoksia. MS-taudin varjo säilyy aina ja pitää pienessä jännityksessä. Siksi tuntuu niin suurelta onnelta olla terve ja aikaansaapa! Ja ehkäpä pieni pelko puserossa laittaakin toivomaan ihan perusjuttuja ja jättämään ne randomit toiveet muille.


Toivon niin, että sinäkin saisit elää itsellesi mielekästä ja hyvää arkea, kohti niitä omia unelmiasi. Ehkäpä unelmakartta voisi auttaa sinuakin hahmottamaan, mitä kohti haluat mennä?


Kokeile!

 

Päivi

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page