top of page
  • Elämässä.

Tätä ei kannata missata: Syysopintopäivä on MS-hoitotyön tärkein tapahtuma

Teksti sisältää Suomen MS-hoitajat ry:n Syysopintopäivän mainoksen.

Suomen MS-hoitajien marraskuussa järjestämästä Syysopintopäivästä on vuosien aikana hioutunut vertaansa vailla oleva klassikkotapahtuma. Osallistujat saavat koulutuksesta mukaansa tuoreita näkökulmia juuri MS-taudin hoitotyöhön. Mukaan mahtuu myös yhteistyökumppaneiden puheenvuorot ja Vuoden MS-hoitajan valinta.


Koulutusohjelma kootaan edellisen vuoden osallistujien koulutuspalautteiden mukaan. Ohjelmasta löytyy tänä vuonna myös yksi yllätysaihe: tunnetaidot hoitotyössä. Jäsenille masuttomaan koulutukseen ilmoittautuminen käy käden käänteessä verkkolinkin kautta.


Kuntoutus ja lääkehoito kohtaavat: MS-hoidon tärkeät näkökulmat


Syysopintopäivä alkaa tutustumisella moniammatillisen kuntoutuksen maailmaan ja sen merkitykseen MS-tautia sairastaville. Tarjolla on vastauksia seuraaviin kysymyksiin. Mitä uutta eri kuntoutusmuodot voivat tarjota potilaille? Mitä on hyvä tietää toimittaessa MS-tautia sairastavan moniammatillisen kuntoutuksen viidakossa?


Heti seuraavassa puheenvuorossa pureudutaan mielenkiintoisesta näkökulmasta MS-taudin lääkehoitoon. Lääkehoidon ohjaaminen on tärkeä osa MS-hoitajan työtä, mutta lääkehoitoihin ja hoitojen lopettamiseen voi liittyä riskejä. Siksi on tärkeää tietää, miten riskejä voidaan ennakoida ja minimoida, jotta hoidosta saadaan paras mahdollinen hyöty.


Käytännön vinkkejä MS-hoitajan käytännön työhön


Syysopintopäivää ei olisi ilman keskittymistä MS-hoitajan arkiseen työhön. Siksi puhumme myös siitä, mitä kaikkea MS-potilaan hoitotyössä tulee hallita. Asiaa on ensimmäistä kertaa tutkittu hoitajahaastatteluin ja kyselyin Suomessa. Myös tulokset kuullaan ensikertaa Syysopintopäivässä.


Tutkimusmaailmasta sukelletaan suoraan keskelle hoitotyön ydintä. MS-hoitaja kertoo viisi vinkkiä MS-tautia sairastavan tukemiseen sairauden aikana. On aina hyvä kuulla kokeneen kollegan viisaita sanoja, inspiroitua hänen kokemuksistaan ja viedä uudet ajatukset matkaeväänä omaan työhön.


Teknologiaa ja tunneälyä sopivassa suhteessa


On kaksi asiaa, jotka täydentävät toisiaan hoitotyössä. Ne ovat teknologiaosaaminen ja tunteiden käsittely työpäivän aikana. Nämä kaksi teema ovat ansaitusti mukana Syysopintopäivässä, koska ne auttavat MS-hoitajaa tarjoamaan MS-tautia sairastavalle laadukasta hoitoa.


Esittelyssä on MyMS-omaraportointi puheeksi ottamisen ja omahoidon tukena. Luento tarjoaa vinkkejä ja käytännön esimerkkejä siitä, miten omaraportointi voi tukea erityisesti potilasta, mutta myös hoitajan työtä.


Teknologisen ymmärryksen lisäksi hoitotyössä tarvitaan tunneälyä. Se on voimavara, jonka hyödyntäminen voi tehdä työstä helpompaa, tehokkaampaa ja empaattisempaa itselle ja muille. Tunneälykkyys syventää itsetuntemusta ja auttaa tekemään parempia päätöksiä yhdessä MS-tautia sairastavan ja oman työtiimin kanssa.


Syysopintopäivä on maksuton jäsenetu jokaiselle Suomen MS-hoitajien jäsenelle ja järjestetään pe 17.11.2023 kätevästi etäyhteydellä. Asiantuntijaluentoja voi siis yhtä helposti seurata työpaikalta kuin kotisohvalta. Ilmoittautuminen hoituu kätevästi verkkolinkistä.


Teksti: Jan Holmberg

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page