top of page
  • Jan

MS-tauti ja koskettava äänikirja unelmistaOlen niin onnellinen ja vaikuttunut. Hetki unelmille - elämää ja arkea MS-taudin kanssa -kirja on ilmestynyt maksuttomana äänikirjana Spotifyssa! Kirjan lukevat Sanna Majuri ja Unto Nuora.


Mistä ajatus Hetki unelmille -kirjaan sai alkunsa? Kirja syntyi ideasta rohkaista MS-tautia sairastavia, heidän läheisiään ja hoitajiaan unelmoimaan yhdessä. Kirjoittajina yhdessä Suomen MS-hoitajien jäsenten kanssa halusimme, MS-tautia sairastavien ajatukset, tunteet ja kokemukset ansaitsevat tulla nähdyksi ja kuulluksi.


Minua koskettaa edelleen se, miten kaksitoista MS-tautia sairastavaa kertoi rohkeasti unelmansa haastatellessamme heitä kirjaa varten. Haastattelut olivat varmasti mieleenpainuva kokemus meille kaikille. Tässä piilee juuri yhteistyön voima. Yhdessä olemme enemmän.


Kirjoittajina uskoimme alusta lähtien, että unelmat eivät paljastuessaan mene rikki. Sen sijaan ne kasvavat, voimistuvat, saavat siivet ja voimaannuttavat kertojia ja kuuntelijoita. Olen huomannut, että äänikirjana kokemus tarinoista ei haalistu, vaan rikastuu ja syvenee.


Olen ihastunut tarinoihin uudelleen kuunneltuani äänikirjaa. Toivoimme kirjan lukuja koostaessamme, että lukija eläisi tarinoissa vahvasti mukana. Liikuttuisi, vahvistuisi, yllättyisi ja vaikuttuisi itsekin unelmoimaan. Tässä äänikirjassa kokemus voi olla kuuntelijalle jopa lukemista syvempi kokemus.


Hetki unelmille -äänikirjan tarkoitus on auttaa meistä jokaista ymmärtämään syvemmin, sopeutumaan paremmin ja näkemään toisen ihmisen hänen sairauksistaan huolimatta. Äänikirja kertoo nimensä mukaisesti niistä hetkistä, jolloin ihmiset antautuvat unelmoimaan. Ne ovat kuulluissa tarinoissa arkisia, juhlavia, erityisiä, pieniä, suuria, koskettavia ja havahduttavia.


Kirjan edetessä kuuntelija voi huomata MS-tautia sairastavien tarinoissa eroja ja yhteneväisyyksiä. Jokaisessa tarinassa on kuitenkin sama inhimillinen punainen lanka: unelmiin uskominen vaatii sydämen kuuntelemista, pelottaviin tilanteisiin tarttumista ja usein nousemista jaloilleen kaaduttuaan maahan.


Äänikirjaa kuunnellessa voi haastaa itsensä. Oman matkansa unelmiin voi aloittaa vastaamalla yhteen kirjoittajien haastatelluille esittämään kysymykseen: Mistä sinä unelmoit?Äänikirja on tehty yhteistyössä Sanofin kanssa.


Jan Holmberg on sairaanhoitaja (YAMK), tietokirjailija, kouluttaja ja bloggaaja. Hän on terveydenhuollon monitoimimies, jonka ideat syntyvät pienistä asioista ja päätyvät usein elämää syleileviksi blogipostauksiksi. Jan on blogin vakituinen kirjoittaja, joka pyrkii hurmaamaan lukijat kirjailijan tinkimättömyydellä, psykiatrisen sairaanhoitajan avarakatseisuudella ja kouluttajan innolla.Äänikirja on tehty yhteistyössä Sanofin kanssa.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentit


bottom of page