top of page
  • Elämässä.

Vuoden 2022 luetuimmat blogijutut

Hyvää uutta vuotta, Elämässä.-blogin lukijat! Blogilla on jälleen yksi vuosi takana. Vuosi 2022 oli erityisen onnistunut, aktiivinen ja luettu: kirjoittajat ovat kertoneet faktoja, ottaneet kantaa, lohduttaneet surussa ja jakaneet vinkkejä MS-taudin kanssa elämiseen sekä monenlaisiin kohtaamisiin.


Blogissa on käyty vuoden aikana yli 30 000 kertaa, ja yksittäisten tekstien kohdalla lukukertoja on kertynyt systemaattisesti satoja, jopa tuhansia. Tästä on syytä olla sekä iloinen että valtavan ylpeä – Elämässä.-blogi on löytänyt oman vankan ja aihealueesta kiinnostuneen lukijakuntansa. Se on vahvasti mukana MS-tautia sairastavien, heidän läheistensä ja hoitajiensa arjessa.


Viime vuoden blogeista eniten lukukertoja saavuttaneet kirjoitukset kertovat MS-taudista, en oireista ja oireiden helpottamisesta, uupumuksesta sekä arjesta MS-taudin kanssa. Vuoden 2022 kuusi luetuinta kirjoitusta, olkaa hyvät!


6 MS-tauti ja uusi normaali. Jan Holmberg kysyy tekstissään, mikä on elämässä normaalia silloin, kun kyseessä on MS-tauti, tuo yllättävä ja omalaatuinen sairaus, johon ei ole vielä keksitty parannuskeinoa.


5 Viisi erilaista tapaa lomailla. Psykologi Heidi Joutsiniemen blogissa pohditaan, millä tavoin eri persoonat suunnittelevat ja toteuttavat lomaansa, entä millaisia arkeen ja olemiseen liittyviä tapoja erilaisilla lomailijoilla onkaan?


4 Kuntoutuksen paras anti: vertaistuen voima! Päivi Kemell kirjoittaa blogissa, kuinka merkityksellitä vertaistuen voima onkaan. "En voi olla korostamatta vertaistuen merkitystä. Emme tunteneet toisiamme entuudestaan, mutta vertaisina olimme kuin vanhat ystävät. MS-tauti yhdisti meidät yhdeksi perheeksi. Ymmärsimme toisiamme sanoittakin. Itkimme ja nauroimme, kerroimme synkimmistä ja niistä koomisimmista hetkistä sairauden kanssa, jaoimme onnistumiset ja tsemppasimme toisiamme ylittämään itsemme. "


3 "Rakas, nyt en vain jaksa". MS-tauti on helpoimmillaan kohtalaisen harmiton ja arkinen matkakumppani. Pahimmillaan se varastaa kaiken jaksamisen ja huomion itselleen. Kaikkein vaikeinta muille näyttäisi olevan sairauden vaihtelevan luonteen ymmärtäminen, kirjoittaa Jan Holmberg.


2 MS-tauti ja rohkeus. Kakkossijalle yltäväsä blogijutussa Jan Holmberg pohtii, miten moni MS-taudin kanssa elävä ei koe itseään erityisen rohkeaksi. Sairaanhoitajana hän näkee asian hieman toisin kuunneltuani lukuisten ihmisten elämäntarinoita: vaatii rohkeutta kertoa lapsilleen juuri saamastaan diagnoosista. Vaatii rohkeutta ottaa kokeiluun uusi lääkitys. On rohkeutta tunnustaa, ettei tänään jaksa, vaikka vasta eilen lupasi lähteä lomareissulle läheisten kanssa.


1 Kun MS-tauti toi elämään synkän varjon, yksi kysymys muutti kaiken. Vuoden kirkkaaksi ykköspostaukseksi nousi MS-tautia sairastaneen Päivi Kemellin kirjoitus siitä, miten yksi tärkeä kysymys muutti sairaumatkalla liki kaiken. Mikä se olikaan? Kurkkaa blogista!


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page